Header Corrie Kamminga

Sparmaatje

Zie je wel eens zo’n gestreste harde werker in de trein zitten? Meestal is hij of zij druk bezig met een belletje om nog even wat te regelen, een appje naar de ene klant, document klaarmaken voor de andere klant, snel de mail nog even beantwoorden. Om vervolgens net op tijd op het juiste station tussen de sluitende deuren door te sjezen. Tijd om door het raam te kijken waar de trein eigenlijk langs rijdt is er niet…

Als hardwerkende eenpitter kun je soms zijn als die gestreste treinreiziger. Je ziet alleen maar dat wat zich recht voor je neus bevindt en waar je direct op reageren om je bedrijf draaiende te houden. Een klant met een vraag hier, een klacht oplossen daar, nieuw product ontwikkelen, administratie bijhouden. Het gaat altijd maar door en eist een groot deel van je aandacht op.

 

Zit je nog wel op het juiste spoor?

Door kneiterhard te werken aan wat er acuut moet gebeuren mis je soms het grote plaatje of, nog erger, je loopt vast. Je bent zo hard bezig met werken IN je bedrijf dat je zomaar op het verkeerde spoor zit. Of je stapt ineens uit op een station in the middle of knowhere. Oeps😲!

Dan is het handig als er iemand is die even met je meekijkt en je wijst op het prachtige landschap waar je op dat moment doorheen rijdt. Die je erop attendeert dat je moet overstappen op een andere trein omdat je huidige trein toch echt de verkeerde kant op gaat. Zo nu en dan is het belangrijk even de rust te nemen, achterover te leunen met een bakje koffie en om je heen te kijken. Ga je écht nog de goede kant op?

 

Sparmaatje

Sparmaatje voor kleine ondernemers, Corrie Kamminga

Die ‘iemand’ kan ik voor jou zijn!
Als sparmaatje (of businessbuddy, sparringpartner, klankbord) zie ik vaak sneller het grote plaatje en kan ik je helpen op tijd bij te sturen. Zeg ik wat jij moet doen? Nope. Je mag je vraagstukken bij me neerleggen, maar ik geef geen pasklare oplossingen met afvinklijstjes. Ik geloof namelijk dat jij als zelfstandig ondernemer alles in huis hebt om je bedrijf te runnen. Echter, door de dagelijkse hectiek raken missies en doelen soms toch wat naar de achtergrond. Ik help jou om de weg daar naartoe weer helder te krijgen, geef je een zetje als je vast zit en inspireer je om het beste uit je onderneming te halen.

Dat doe ik door:

 • Prikkelende vragen te stellen, de antwoorden blijken lang niet altijd zo simpel te zijn.
 • Je vanuit een ander perspectief naar de situatie te laten kijken
 • Je stok achter de deur te zijn. Als je een luxere stok wilt: je accountabilitypartner
 • Je eerlijke feedback te geven. Geen ‘sugarcoating’, maar wel altijd opbouwend.

 

Je krijgt:

 • Mijn onverdeelde aandacht. 1 op 1. Alleen jij en ik.
 • Tijdens het gesprek krijg je toegang tot alle kennis en kunde die ik door de tijd heb opgedaan. Pick my brain, ask me anything.
 • Begeleiding op zijn Corrie’s: nuchter en met een flinke dosis humor.
 • Je mag ongegeneerd egoïstisch zijn en alleen maar praten en denken over je eigen bedrijf. Je hoeft niet sociaal verantwoord ook te vragen hoe het met mijn bedrijf gaat. Ideaal toch?
 • Stevige input als je nieuwe ideeën hebt en twijfels de kop op steken. (Fair warning: ik ben gek op nieuwe, onverwachte en onconventionele ideeën, dus als het enigszins haalbaar is kun je op ongebreideld enthousiasme rekenen. Met de nodige kanttekeningen over haalbaarheid, insteek en ‘hoe ga je dat precies doen dan?’)

 

Afgestemd op wat jij NU nodig hebt

 • Het onderwerp bepaal jij. Is dat brainstormen over een socialmediastrategie? Doen we dat. Hoe je kunt omgaan met die lastige klant? Kom maar op. Zit je vast en mag ik je prikkelen om weer op gang te komen? I’m all yours.
 • Zo vaak als voor jou nodig is. Je neemt bij mij niet vooraf een jaartraject af à la duizenden euro’s en tig meetings. Misschien ben je na 1 x sparren wel helemaal op stoom, maar ook de mogelijkheid tot een regelmatige sparsessie behoort tot de mogelijkheden.

 

Geef jezelf het cadeau van een sparmaatje!

Als kleine zelfstandige moet je heel veel dingen alleen uitzoeken, bedenken en invullen. Dan is het fijn om daar met een andere ondernemer over te sparren. Een sparmaatje helpt je om op koers te blijven en motiveert je om door te zetten, ook als het even minder gaat. Ik sta voor jou langs de zijlijn met een spandoek en confetti om je aan te moedigen!

Wat kost dat nou, zo’n sparmaatje?

Goede vraag! Voor een vol uur aan motivatie, aandacht, humor, input en aanmoediging is jouw investering € 65,00 (ex. btw).

We zien elkaar online via Zoom of Teams, dus je bent lekker in je eigen omgeving met je favoriete drankje. Scheelt ook weer in reistijd en -kosten.

Zie je het helemaal zitten om met mij te sparren, of wil je eerst even kort bespreken of dit wat voor je is? Dan hoor ik graag van je via mail (corrie@corriekamminga.nl), app of telefoon (06-11231668).

See you soon!

Chat openen
1
Tekstschrijver nodig?
Hoi 🤩,
Fijn dat je mij een bericht stuurt. Kan ik je helpen met het schrijven van teksten? Laten we appen😊.
- Corrie -